2014. május 2., péntek

Reggeli Lorraine-nel

Bizony, ma reggelire elkészítettem a legkedvesebb médiahősöm, Lorraine Pascale egyik receptjét (róla bővebben az *Ajánló* -ban). Számomra ő a leghitelesebb és legszerethetőbb tévés autodidakta szakács. Szeretettel osztom meg veletek ezt a finom reggelire valót.
 
Sós-borsos kenyérrudak
 
Hozzávalók:
  • 450g liszt
  • 1 cs szárított élesztő
  • 1, 5 tk só
  • 2, 5 dl víz
  • frissen őrölt bors
 
A hozzávalókat a bors kivételével szép sorjában összedolgozom, míg szép, könnyen formázható tésztám lesz. Ha túl lágy, menet közben adok hozzá még egy kis lisztet. A tésztát 12 egyenlő darabkára vágom, hosszú kifliket húzok és csavarok belőlük, és egy sütőpapírral (szilikonlappal) kibélelt sütőlapra teszem őket 2-3 cm távolságra egymástól. Ha ezzel megvagyok, egy tepsi méretű folpackot megkenegetek olajjal, és az olajos felével lefelé betakarom a kifliket. 1 órát hagyom őket pihenni.
A sütőt 200 °C-ra melegítem. A kiflikről leveszem a folpackot, és megszórom őket sóval és frissen őrölt borssal, majd 20-30 perc alatt aranybarnára sütöm őket.
 

2 megjegyzés:

  1. Jól hangzik a recept! :o) És úgy tűnik nem is bonyolult elkészíteni! Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Tapasztalatból tudom, hogy nagyon finom! :)

    VálaszTörlés