2014. május 10., szombat

Régi kedvenc

Ez a recept gyerekkorom egyik nyári kedvence volt. És épp, miközben írom ezt a bejegyzést, kiderült, hogy akkor Anya nem is így készítette. Úgyhogy ez egy átirat. A II. számú. Holnap elkészítem az eredetit. De addig is, íme a modern változat. Már csak egy kis kovászos uborka kellene.
 
Rama-pecsenye II.
 
Hozzávalók:
  • 25 dkg margarin
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2-3 ek finomszemű zabpehely
  • 1 kis konzerv paradicsompüré
  • fokhagymapor
  • szárított mogyoróhagyma
  • só, bors, pirospaprika
 
A vöröshagymát apróra felkockázom, és 10 dkg margarinon megfonnyasztom, kicsit meg is pirítom. Meghintem jó sok pirospaprikával, majd hozzáadom a zabpelyhet, és együtt pirítom a hagymával tovább. Ha túl száraz lenne, apránként adagolom hozzá a margarint. Megsózom, megborsozom, megszórom egy kis fokhagymaporral és mogyoróhagymával. A maradék margarint is hozzáaadom, hagyom, hogy minden megpuhuljon, majd belekeverem a paradicsompürét. Egyet még forralok rajta, majd kész is.
Ha kicsit hűlt, lezárható üvegcsébe teszem. Friss kenyérre kenve (kovászos uborkával!!) nagyon finom nyári uzsonna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése