2014. október 8., szerda

A legfinomabb túrótorta

Ez persze szubjektív, de igaz... Azért szeretem ezt a receptet, mert könnyen elkészíthető, kamrabarát, és nem kell tárolni - mert úgysem marad belőle soha egy morzsa sem.
 
Túrótorta

Hozzávalók:
Tortaalap
  • 1/2 mk szódabikarbóna
  • 50 dkg túró
  • 7, 5 dkg vaj (!)
  • 2-3 ek búzadara
  • 1 ek liszt
  • 4-5 ek cukor (vagy Pötyi)
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 cs vaníliáscukor
  • fél citrom héja és pár csepp leve
Teteje
  • 1 kispohár tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 tojás
 
A sütőt 150 °C-ra előmelegítem.
A vajat megolvasztom. Egy közepes, de inkább kisebb kapcsos tortaformát kivajazok (méghozzá úgy, hogy az olvasztott vajból veszek egy ecsetre valót), kilisztezek. A tortaalap hozzávalóit szép sorban összekeverem, majd belelapátolom a túrós keveréket a tortaformába. A tetejére kikeverem a rávalókat, majd egyenletesen eloszlatom a tésztán.
Az előmelegített sütőben 40 perc alatt szép pirosra sütöm, majd ha kihűlt, megporcukrozom.
 
Van, hogy a tésztába belekeverek felkockázott barackot vagy mazsolát.
Sütés során a tetején szép nagy buborék lesz, ami majd csendesen elül, ha már kivettem a sütőből.
 
 

1 megjegyzés: